تلفن تماس 02188327832

مجازی سازی دسکتاپ مبتنی بر VMWare Horizon View

در سالهای اخیر مجازی سازی دسکتاپ بسیار مورد توجه مدیران شبکه قرار گرفته است و به علت امکانات بسیار خوب این راهکار بنای شبکه خود را روی مجازی کردن دسکتاپ ها گذاشته و از مزایای زیاد آن بهرمند می شوند. شرکت پردیس پارس نیز از حوزه عقب نمانده است و همزمان با رشد این تکنولوژی آموزشهای لازم را دیده و در پروژه های خود از آن استفاده می کند. در این مقاله مقداری در مورد پیشینه VMware Horizon View که محصول پرقدرت کمپانی VMWare برای راهکاری مجازی سازی دسکتاپ می باشد صحبت خواهیم کرد. راه اندازی VDI یا همان دسکتاپ مجازی مبتنی بر راهکارهای VMWare توسط تیم فنی پردیس پارس راه اندازی و پشتیبانی می شود.

بعد از انتشار VDM 2.0 در اوایل سال 2008 میلادی، دومین نسخه هم در انتهای همان سال منتشر گردید اما با یک اسم جدید : VMware View 3.0. در این سال Citrix هم وارد مارکت VDI شده و محصول XenDesktop 2.0 را منتشر کرده و خودی نشان داد.
در سال 2009 میلادی VMware View 4.0 منتشر شد و اولین نسخه ای بود که پروتکل PCoIP را پشتیبانی میکرد. PCoIP تجربه ی خیلی بهتری نسبت به RDP برای کاربران به ارمغان آورد.
در سال 2010 میلادی VMware View 4.5 با امکانات جدیدی مثل Local Mode ( Offline Desktop )، بهبود در PCoIP، پشتیبانی از ویندوز 7، قابلیت Tier Storage منتشر شد. در همان سال VMware پروژه ای را علنی کرد که بسیار بزرگ و شگفت آور بود ! پیاده سازی و راه اندازی 50 هزار دسکتاپ مجازی برای بانک میتسوبیشی توکیو که در نوع خود بی نظیر بود.
سال بعد، یعنی در سال 2011 میلادی، VMware View 4.6 با دو قابلیت جالب توجه ارائه شد. اولین قابلیت iPad client بود که کاربران با این ویژگی می توانستند به دسکتاپ مجازی خود با استفاده از پروتکل PCoIP متصل شوند. توجه داشته باشید که این اتصال با استفاده از iPad رخ می دهد. دومین قابلیت جدید PCoIP Secure Gateway بود که برای View Security Server ایجاد گردید که این ویژگی اجازه می داد تا کاربران بدون نیاز به VPN به virtual desktop خود متصل شوند.
بعدا در همان سال View 5.0 با امکانات و قابلیت های جدیدی ارائه شد. در انتها شما با یک شاهکار به نام Persona Management مواجه شدید. این قابلیت به User Profile اجازه می دهد جدا از Virtual Desktop باشد. در View 5.0 گرافیک 3D هم معرفی شد.
در انتشار نسخه ی می 2012 فقط یک نکته وجود داشت. View 5.1 پیشرفت های قابل توجهی را به همراه داشت به خصوص در زمینه Storage ها. با معرفی View Storage Accelerator، View Composer Integration و قابلیت افزایش هاست های زیرساخت تا 32 نود در هر کلاستر بوجود آمد. در این نسخه قابلیت RADUIS Authentication با دو فاکتور سنجش اضافه شد. بهبود پشتیبانی از دستگاه های USB ، قابلیت پشتیبانی جهت انتقال پروفایل کاربران از ویندوز XP به ویندوز 7 و همچنین با استفاده از Persona Management می توانید پروفایل دسکتاپ های فیزیکی را به مجازی منتقل کنید.
در مارچ 2013 میلادی VMware View 5.2 منتشر شد در این نسخه ما شاهد تغییر در نام بودیم و برای اولین بار با Horizon View 5.2 آشنا شدیم. در این نسخه مثل همیشه ما شاهد امکانات جدیدی از جمله : پشتیبانی از Microsoft Lync 2013، Virtual Shared Graphics Acceleration (vSGA) و پشتیبانی از ویندوز 8 . یکی از بزرگترین قابلیت هایی که در این بسته ارائه شد استفاده کاربران از دسکتاپ خودشان توسط HTML 5 با استفاده از پروتکل VMware Blast بود.
انتشار دوم در اواخر سال 2013 رخ داد، Horizon View 5.3 قابلیت Virtual Dedicated Graphics Acceleration (vDGA) را معرفی کرد که کاربران با استفاده از آن می توانستند GPU موجود در هاست را به صورت اختصاصی در دسکتاپ مجازی خود داشته باشند. این نسخه اولین انتشاری بود که در آن می توانستیم از ویندوز سرور 2008 بعنوان virtual desktop استفاده نماییم. دلیل اصلی برای انجام این کار نبود SLP برای ویندوز 7 بود. توجه کنید که License Agreement به شما اجازه نمی دهد که ویندوز 7 را همانند یک virtual machine راه اندازی کنید! و این قابلیت زمانی فعال می شود که شما یک لایسنس VDA یا همان virtual desktop access خریداری کرده باشید. در حالی که در ویندوز 2008 این مسایل برای شما وجود ندارد.مزیت مهم دیگری که وجود دارد شما با نصب ویندوز سرور 2008 نسخه ی دیتاسنتر می توانید به صورت نامحدود virtual machine داشته باشید. لایسنس این نسخه بر اساس مدل cpu می باشد. فراموش نکنید که شما از ویندوز سرور استفاده کردید تا جانشین مناسبی برای OS دسکتاپ باشد.
در انتشار نهایی VMware Horizon 5.x که در مارچ 2014 اتفاق افتاد قابلیت virtual SAN یا همان VSAN هم اضافه گردید.
Horizon 6.0 with View در June 2014 منتشر شد و قابلیت اصلی این نسخه اضافه شدن View Hosted Application بود. در View 6.0 معماری Cloud Pod معرفی شد که قابلیتی در جهت پوشش زیرساختی View در چند دیتاسنتر مجزا می باشد.
همچنین در انتشار View 6.0 سعی شد View Local Mode حذف شود تا کاربران دسکتاپ های خود را به حالت local mode نبرند. VMware استفاده از Mirage را پیشنهاد می داد.
در انتشار Version 6.0 آپدیت های متعددی صورت گرفت. در سپتامبر 2014 نسخه version 6.0.1منتشر شد که در آن شاهد پشتیبانی از USB 3.0 بودیم. وضعیت پرینترها بهتر و مشکلات ناشی از عدم چاپ کمتر شد.
در دسامبر 2014 نسخه 6.0.2 منتشر شد در این انتشار بروز رسانی جدیدی در زیرساخت های View مانند Connection server وجود نداشت. نسخه جدیدی از View Agent اضافه شده بود، دسترسی HTML، MMR Redirection، Scanner Redirection و ... .
وقتی در مارچ 2015 View 6.1 عرضه شد بزرگترین قابلیت پشتیبانی از NVIDIA Grid بود. در این انتشار، VMWARE پشتیبانی از IP V6 را نیز اضافه کرد. Virtual SAN 6.0، Virtual Volumes، استفاده از ویندوز سرور 2016 بعنوان یک دسکتاپ.
در June 2015، version 6.1 نهایی شد و امکاناتی مانند Client Drive Redirection، Support Linux Desktop، MMR for RDS Desktop، پشتیبانی از app ها در HTML در این نسخه ایجاد گردید.
Horizon View 6.2 در سپتامبر 2015 عرضه شد در این نسخه ما شاهد پشتیبانی از ویندوز 10 بودیم، تجمیع با قابلیت Access point، AMD VDGA، مانیتورهای 4k ، Virtual SAN 6.1 و پیشرفت هایی که در معماری Cloud pod صورت گرفت.
عکس زیر گویای پیشرفت خیره کننده ی این محصول VMware در گذر زمان می باشد:

مجازی سازی دسکتاپ

 

اکنون محصول جالبی برای شما به ارمغان آورده شده است، VMware Horizon View 7.0 با پیشرفت ها و تغییرات زیاد که در ژوئن 2016 ارائه شد. 

 

پردیس پارس

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت شرکت توسعه ارتباطات پردیس پارس محفوظ است.
استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع و لینک مستقیم بلامانع است.
سازمان فناوری اطلاعات ایران

پروانه فعالیت در حوزه خدمات فنی افتا
شماره پروانه: ITO-NAMA-TS-0310

logo-samandehi
No Internet Connection