تلفن تماس 02188327832

پشتیبانی شبکه های کامپیوتری

پشتیبانی شبکه های کامپیوتری از مهمترین مسائل در حوزه فناوری اطلاعات می باشد. پشتیبانی شبکه های کامپیوتری شامل پشتیبانی از کلیه تجهیزات و کلیه سرویس های شبکه می باشد. به همین پروژه های پشتیبانی شبکه به مراتب از پروژه های راه اندازی شبکه سخت تر می باشد. در این مقاله و مقاله های بعدی در مورد پشتیبانی شبکه ارائه مطلب خواهیم نمود. شرکت پردیس پارس به صورت تخصصی آماده عقد قرارداد پشتیبانی شبکه با شرکت ها می باشد.

 

یکی از قسمت‌های مهم در پشتیبانی شبکه بکاپ گیری می‌باشد. بکاپ گیری از تمامی قسمت‌های شبکه امر بسیار مهمی می‌باشد. هر لحظه امکان آسیب دیدن سخت افزار یا نرم افزار وجود دارد. در نتیجه احتمال آسیب دیدن دیتاها طبیعی می‌باشد. تهیه بکاپ مستمر از اطلاعات مهم در شبکه و بررسی آنها جزو برنامه های روتین در پشتیبانی از شبکه های کامپیوتری می‌باشد.

سخت افزارهایی که دارای کانفیگ می‌باشند نیز از این قائده مستثنی نیستند. سوئیچ‌ها و روترها، مودم‌ها و فایروال‌ها و سایر تجهیزاتی که در شبکه های کامپیوتری استفاده می‌شوند و معمولاً دارای کانفیگ می‌باشند بهتر است که از آنها همیشه تعدادی بکاپ سالم در تاریخ‌های مشخص داشته باشیم.

نظم دهی در تهیه بکاپ و نگهداری از آنها بر عهده پشتیبان شبکه می‌باشد. با توجه به حساسیت اطلاعات باید تعداد بکاپ ها و بازه های تهیه بکاپ مشخص شود، همچنین تعداد بکاپی که باید از یک موضوع در آرشیو نگهداری کنیم نیز دارای اهمیت می باشد.

برای مثال در مورد بکاپ از فایل سرور باید هم بکاپ کامل و هم بکاپ تغییرات را داشته باشیم. با توجه به اینکه معمولاً حجم فایل سرور در شرکت ها زیاد می باشد امکان تهیه فول بکاپ به صورت روزانه وجود ندارد اما می توانیم در بازه های هفتگی یا ماهیانه فول بکاپ تهیه کنیم و در سایر روزها بکاپ تغییرات را داشته باشیم. در مورد بکاپ از دیتابیس ها نیز با توجه به میزان حجم دیتابیس می توانیم تصمیم گیری کنیم؛ اگر حجم دیتابیس کم می باشد می توانیم هر روز از آن بکاپ تهیه کنیم.

توجه داشته باشید که ممکن است نیاز باشد در طول روز چندین بار از یک مورد بکاپ تهیه شود. برای مثال در مورد نرم افزارهای مالی این حساسیت وجود دارد. این مورد بسیار حائز اهمیت می باشد چون حتی وقتی بکاپ روز قبل را نیز داشته باشیم باید دید که در همان روز چه تعداد سند توسط کارمندان واحد مالی در نرم افزار ثبت شده است. پس برنامه ریزی برای بکاپ گیری خود به تنهایی موردی ست که می بایست کاملاً به صورت تخصصی و کارشناسی شده بررسی شده و تسک های مربوط به آن ایجاد گردد.

و وظیفه کارشناس شبکه می باشد که دائما سرور بکاپ را بررسی نماید و از صحت عملکرد آن مطمئن شود. حتی به صورت تستی بعضی از بکاپ‌ها را در مکانی دیگر بازگردانی نماید تا مطمئن شود آیا بکاپ به صورت صحیح از سرور تهیه شده است یا خیر.

مورد دیگری که در پروژه‌های پشتیبانی شبکه مهم می‌باشد بحث گزارش گیری و یا Logging می‌باشد. گزارش گیری از رخدادهای مهم در شبکه در زمان‌های بروز مشکل بسیار کمک می کند. گزارش از لاگین کاربران به سیستم ها، گزارش از ایجاد و حذف فایلها، گزارش از ویرایش فایلها، گزارش خاموش و روشن کردن سیستم ها و سایر موارد نظیر Warning ها یا Security Event ها مواردی می باشند که می بایست در محلی ذخیره شوند تا در زمان مورد نیاز به آنها رجوع کنیم.

وقتی اتفاقی در شبکه می افتد باید تا جایی که امکان دارد دلیل آن را پیدا کنیم تا بتوانیم جلوی آن را بگیریم که مجدد اتفاق نیفتد. زیرا معمولاً خرابی ها به صورت اتفاقی صورت نمی‌گیرد، اشتباهات عمدی یا سهوی کاربران، شوک الکتریکی تجهیزات شبکه، ورود بد افزارها در شبکه و یا کم بودن منابع سخت افزاری در شبکه ممکن است باعث بروز مشکلات شود که معمولاً این موارد را می‌توانیم از طریق نرم افزارهای Logging پیگیری کنیم و علت را پیدا کنیم.

مورد دیگری که در پشتیبانی شبکه حائز اهمیت می‌باشد مانیتورینگ می‌باشد. نرم افزارهای مانیتورینگ کمک بسیاری به ما در نگهداری از شبکه ها می‌کند. در کوچکترین شبکه ها هم معمولاً یک یا چند مودم، تعدادی سوئیچ، روتر سخت افزاری، سرور، سرویس‌های اکتیودایرکتوری، بکاپ سرور و فایل سرور وجود دارد.

کنترل کردن دائمی تمامی سرویس بسیار زمان گیر می‌باشد و ممکن است بعضی موارد فراموش شوند. اما از طریق نرم افزارهای مانیتورینگ می‌توانیم تمامی Object های شبکه را آنالیز کنیم. در حال حاضر عمده تجهیزات شبکه و سرویس های شبکه دارای قابلیت SNMP می‌باشند. از طریق این پروتکل امکان انتقال وضعیت علمکرد آنها به نرم افزارهای مانیتورینگ وجود دارد.

برای پشتیبانی راحت از شبکه های کامپیوتری بهتر است یکی از نرم افزارهای مانیتورینگ را در شبکه نصب و راه اندازی کنیم تا به کمک امکانات فوق العاده جالب این نرم افزارها از شبکه خود پشتیبانی جامعی داشته باشیم.

در مقالات بعدی موارد مهم دیگری که در پشتیبانی شبکه ها باید به آنها توجه داشته باشیم را مطرح خواهیم نمود.

 تهیه مقاله توسط اصغر سلیمانی

پردیس پارس

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت شرکت توسعه ارتباطات پردیس پارس محفوظ است.
استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع و لینک مستقیم بلامانع است.
سازمان فناوری اطلاعات ایران

پروانه فعالیت در حوزه خدمات فنی افتا
شماره پروانه: ITO-NAMA-TS-0310

logo-samandehi
No Internet Connection