تلفن تماس 02188327832

نحوه معرفی Device های شبکه در OpManager

در مباحث قبلی مانیتورینگ شبکه، نرم افزار OPManager را معرفی و نصب نمودیم.  و همچنین نحوه اتصال به کنسول OpManager از طریق وب و نحوه تعریف کاربر هم به صورت Local و هم از  Active Directory  را به  شما عزیزان آموزش دادیم. شرکت پردیس پارس مجری خدمات شبکههای کامپیوتری در حوزه های تخصصی مجازی سازی شبکه، راه اندازی سرویس های مایکروسافتی، خدمات ایمیل سرور، خدمات مانیتورینگ شبکه، راه اندازی بکاپ سرور، راه اندازی فایروال، راه اندازی سیسکو، راه اندازی فایروال و پشتیبانی شبکه می باشد. همچنین کلیه خدمات میکروتیک شامل راه اندازی میکروتیک، کانفیگ میکروتیک، راه اندازی هات اسپات میکروتیک، راه اندازی وب پروکسی میکروتیک، کانفیگ فایروال میکروتیک و کانفیگ رادیو وایرلس های میکروتیک را ارائه می‌نماید.

 

ما در مراحل قبلی موفق شدیم OpManager  را نصب نموده و به کنسول آن لاگین نماییم.

شرکت پردیس پارس طبق روال آموزشی که در پیش گرفته در این مقاله قصد دارد به خوانندگان عزیز آموزش بدهد که به چه روشی می‌توانیم سرور‌ها و روتر‌ها و فایروال‌ها و تمام  تجهیزات موجود در زیر ساخت شبکه را به مانیتورینگ معرفی نموده تا بتوان آنها را پایش نمود.

مانیتورینگ‌های شبکه به روش‌های مختلفی می‌توانند از Device های شبکه اطلاعات دریافت نموده و انها را پایش نمایند در زیر به چند مورد از این روش ها اشاره خواهیم نمود.

1- Community SNMP

یکی از پرکاربرد ترین و متداول ترین روش ها استفاده از پروتکل SNMP می باشد که می توانیم با تعریف SNMP Commuity در دیواس ها و سرور های زیرساخت و هچنین اضافه کردن SNMP Credential در OPManager عملیات مانیتوریگ را شروع کنیم.

ابتدا باید یک  SNMP Community   برای خود تعریف و در تنظیمات SNMP  دیوایس ها را اضافه کرده و سرور SNMP که  سرور مانیتورینگ می باشد را  معرفی کنیم. برای مثال در MikroTik از منوی IP وارد SNMP شده و این سرویس را Enable می‌کنیم. سپس از ابزار سمت راست گزینه SNMP Communities را زده و در این قسمت یک SNMP Community ایجاد می نماییم.

با این روش می توانیم روی تمام Device های خود شامل انواع  Router, Switch,Firewall, ESXi Host، سرور SNMP را معرفی کنیم. در عکس زیر هم نحوه تعریف SNMP در فایروال FortiGate امده هست:

 

2- (Management Instrumentation (WMI

روش دیگری که در OPManager برای پایش دریافت اطلاعات سیستم‌ها می توان به کار برد WMI هست که مخصوص سیستم عامل های ویندوزی می باشد, دوستانی که قصد دارند در مورد WMI و نحوه کار با آن آشنا شوند به آدرس زیر مراجه کنند :

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa394582(v=vs.85).aspx

در روش استفاده از WMI ما هیچ تنظیماتی را روی سرورها انجام نمی‌دهیم ولی در Op Manager باید Credential مربوط به WMI را تعریف کنیم که در ادامه توضیح داده می‌شود. OPManager از یک USER که دسترسی Admin داشته باشد استفاده می‌کند. برای اینکار بهتر هست یک User در Active Directory بسازیم و همان User را به OpManager معرفی کنیم.

نکته: برای مانیتور کردن سیستم عامل‌های ویندوزی از SNMP Community هم می‌توانیم استفاده کنیم.

3- VMware

روشی سومی هم هست مخصوص  VMware , یعنی یک User در vCenter یا Host خود با دسترسی ReadOnly تعریف می کنیم و به OpManager اضافه می‌کنیم که از پورت 443  برای پایش سرورهای مجازی استفاده می‌کند.

حال نوبت تعریف Credential در OpManager می باشد. جهت انجام این امر از منوی Admin گزینه Credential Settings را انتخاب میکنیم. سپس از طریق قسمت Action اقدام به ساخت یک Credential  جدید می نماییم. در این مرحله بسته به نیازمان یکی از انواع Credential Type های موجود را انتخاب می نماییم.

  همچنان که در توضیحات بالا اشاره شد تنظیمات مربوط به Credential Setting را در OpManager انجام دادیم که در Discovery Devices استفاده خواهیم کرد.

من محمد حسین نوری زاده عضو تیم فنی شرکت پردیس پارس در مقاله بعدی خود Discovery Devices و نحوه مانیتورینگ تجهیزات زیر ساختی Device ها نظیر RAM,CPU,Storage, Network Trafic و عملکرد سرویس های شبکه را توضیح خواهم داد.

 

از سری مقالات مهندس محمد حسین نوری زاده

 

پردیس پارس

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت شرکت توسعه ارتباطات پردیس پارس محفوظ است.
استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع و لینک مستقیم بلامانع است.
سازمان فناوری اطلاعات ایران

پروانه فعالیت در حوزه خدمات فنی افتا
شماره پروانه: ITO-NAMA-TS-0310

logo-samandehi
No Internet Connection